مرجع کد و ابزار وب

ابزار ساخت کد پاپ آپ نیو تب

دی 92 - ان شـــــــــــــــــــــــــــــاء الله
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

92/10/19
1:11 صبح

همزمان با تاکید رییس جمهور بر لزوم امکان نقد آزادانه صورت گرفت

بدست عبدالله در دسته

همزمان با تاکید رییس جمهور بر لزوم امکان نقد آزادانه صورت گرفت؛ برخورد شدید دولت با سه رسانه منتقد تنها 6 ماه پس از روی کار آمدن دولت جدید/ هفته نامه یالثارات توقیف و پرونده وطن امروز و 9 دی به مراجع قضایی ارسال شد

گروه سیاسی- رجانیوز: «انتقاد به نفع ما است، بگذاریم جامعه باز و آزاد باشد» این جمله ای است که دکتر حسن روحانی امروز در جمع استانداران سراسر کشور بیان کرد و از لزوم توجه بیشتر به آزادی بیان و انتقاد مردم به مسئولان سخن گفت.

به گزارش رجانیوز، این البته اولین باری نیست که رییس جمهور از لزوم نقد دولت و مسئولان صحبت می کند، چرا که پیش از این نیز به کرات این مساله توسط آقای روحانی مطرح شده بود، از جمله در ارائه گزارش صد روزه تلوزیونی که بر لزوم نقد رسانه ها و مردم از دولت تاکید کرده بود اما بلافاصله گفت البته رفتار رسانه ملی با دولت جدید مانند رفتارش با روزهای آخر دولت قبلی است! 

با همه این اوصاف و علیرغم تاکیدات و شعارهای دولت جدید مبنی بر لزوم حفظ آزادی بیان،امروز جلسه هیئت نظارت بر مطبوعات (زیر نظر وزارت ارشاد) برگزار شد و در نهایت تعدادی از نشریات منتقد دولت یازدهم مورد برخورد قرار گرفتند.

بر اساس تصمیم این هیئت، هفته نامه یالثارات الحسین علیه السلام توقیف و  روزنامه وطن امروز و هفته نامه 9 دی نیز ضمن دریافت تذکر، پرونده شان به مراجع قضایی ارسال گردید.

این در حالی است که طی ماه های گذشته نیز بسیاری از انتقادات منطقی به دولت یازدهم، توسط رسانه های پرشمار حامی دولت شنیده نشده و با برچسب افراط گرایی و دوری از اعتدال! به حاشیه رانده شده است.

این روند تا آنجایی پیش رفت که چندی قبل حجه الاسلام خاتمی امام جمعه موقت تهران نیز به انتقاد از این مساله پرداخت و با «خفقان رسانه ای» نامیدن اقدامات حامیان دولت در این باره، گفت:  «منتقدان باید منصف باشند و مسئولان محترم نیز آغوش را باید باز کنند و به رسانه‌های مربوط به خودشان بگویند خفقان رسانه‌ای به وجود نیاورند و اگر کسانی انتقادی کردند، به آنها افراطی نگویند. این افراطی گفتن به معنای ایجاد خفقان رسانه‌ای است و القای اینکه معتدل کسانی هستند که دائم به‌به می‌گویند. دولت محترم که آغوش خود را برای پذیرش نقد‌های منصفانه باز کرده است به گونه‌ای رسانه‌های علاقمند خود را ساماندهی کند که نقد به درستی انجام شود و شخصیت منتقد نباید هتک شود.»

گفتنی است در حال حاضر نزدیک به 20 روزنامه و نشریه مکتوب از جمله ایران، اعتماد، شرق، جمهوری اسلامی، آفتاب یزد، ابتکار، مردم سالاری، قانون، فرهیختگان، اسرار، خورشید، شهروند، ستاره صبح، آرمان، مهرنامه، آسمان، تجربه و ... به همراه تعداد قابل توجهی از سایت های اینترنتی مشغول حمایت از دولت جدید هستند اما در مقابل منتقدان دولت که با تعداد بسیار کمی از نشریات مکتوب، رویکرد منتقدانه ای نسبت به عملکرد دولت دارند، تحت فشارهای مختلف بوده که توقیف هفته نامه یالثارات و تذکر و ارجاع پرونده های وطن امروز و 9 دی به مراجع قضایی را باید از همین منظر تفسیر کرد.

هرچند اعلام این احکام ساعتی پس از دریافت کارت زرد مجلس توسط وزیر ارشاد آنهم بدلیل بی تفاوتی در قبال ترویج اباحی گری حاوی پیامهای قابل تاملی است، اما این اقدام به عنوان یک نقطه سیاه در کارنامه حسین انتطامی، که با ادعای نمایندگی جامعه مطبوعاتی کشور سکان معاونت مطبوعاتی را به دست گرفت ثبت خواهد شد تا روشن شود که معاون جدید، همچون مشی رسانه ایش، در رویکرد مدیریتی خود نیز برخورد با جریانات و رسانه های انقلابی و منتقد را در دستور و اولویت کاری خود دارد


92/10/19
12:41 صبح

از رفتار متکبرانه وزرای امور خارجه انگلیس تا \سیم خاردار ناتو\ی

بدست عبدالله در دسته

کمیل نقی پور – رجانیوز: پیش از آنکه زبان به سخن درآید، بدن و صورت پیام‌های غیرکلامی (Nonverbal) متعددی را به سوی مقابل مخابره می‌کند. همانطور که منطق زبان امکانات خود را با ابزارهای مختلف مانند فلسفه زبان ابراز می‌کند، زبان بدن (Body Language) نیز دنیای پیچیده و مهیج خود را دارد.

اما در عرف دیپلماتیک حرکات بدن با توجه به پیامی که به طرف مقابل ارسال می کنند اهمیت مضاعفی می باید.

دیپلمات ها ممکن است بتوانند نیت واقعی خود را پشت سخنانشان مخفی کنند، اما حرکات و رفتار آنان به ضمیر ناخودآگاه‌شان وابسته است که می‌توان آن را ترجمه کرد.

به همین دلیل دیپلمات‌های حرفه ای در  شیوه دست دادن، شیوه گام برداشتن، شیوه تکان دادن دست ها موقع صحبت کردن حتی شیوه نشستن و نگاه کردن دقت خاصی به کار می برند.

روز گذشته نیز در جریان دیدار جک استراو با محمد جواد ظریف، این دیپلمات کهنه کار انگلیسی هنگام دست دادن با وزیر امور خارجه ایران خارج ار عرف دیپلماتیک دستش را بیش از حد به بدن خود نزدیک کرد تا ظریف برای دست دادن با وی بیش از از عرف معمول دستانش را به سوی او دراز کند.

بر اساس عرف دیپلماتیک و زبان بدن وقتى فردى در موقع دست دادن دست خود را در حد کمر و در محدوده بدن خود قرار می دهد نشان از تکبر و رئیس مآبى آن فرد دارد.

 

رفتار بی ادبانه رئیس هیات پارلمانی اروپا در برابر هاشمی رفسنجانی

هر چند رعایت آداب دیپلماسی کمتر مورد توجه عموم مردم است اما بعضی مواقع رعایت نکردن این عرف از سوی برخی مقامات با توجه به پیامی که منتقل می‏کند به صورت ویژه ای مورد توجه مردم و چهره های سیاسی قرار می گیرد.  

 نمونه اخیر بی‏احترامی که با واکنش مردم و مسئولان مواجه شد، به نحوه رفتار رئیس هیات پارلمانی اروپا با رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام باز می گردد.

در جریان این دیدار، پس از آنکه آقای هاشمی رفسنجانی وارد اتاق ملاقات شد، تمامی اعضای هیات اروپایی بر اساس عرف دیپلماتیک از جای خود برخاستند اما رئیس این هیات در اقدامی سئوال برانگیز حتی زمانی که هاشمی رفسنجانی به مقابل او رسید از جای خود برنخاست.

البته این اقدام رئیس هیات پارلمانی با واکنش نمایندگان مجلس و برخی مقامات وزارت امور خارجه مواجه شد.  

 

انعکاس رفتار متکبرانه رئیس جمهور فرانسه در تبلیغات انتخابات سال 88

اما در سالهای اخیر شاید جنحالی‏ترین خبر در حوزه رعایت نکردن آداب دیپلماسی مربوط می شد به دیدار محمد خاتمی رئیس جمهور دولت اصلاحات با ژاک شیراک رئیس جمهور فرانسه.

موضوعی که حتی در جریان انتخابات سال 88 از سوی محمود احمدی نژاد عنوان شد و پس از آن یک جنجال رسانه ای را به دنبال داشت.

احمدی نژاد در برنامه تبلیغاتی رادیویی در این باره گفت: «روزی که رئیس‌جمهور سابق کشور با آن وضعیت به فرانسه رفت یکی از غم‌انگیزترین روزهای زندگی‌ام بود؛ چرا که شیراک بالای پله‌ها ایستاده بود و رئیس‌جمهور ایران پله‌های متعدد را پشت‌سر گذاشت تا به او برسد.»

اما سایتهای اصلاح‌طلب بلافاصله با انتشار تصاویری از دیدار سال 84 خاتمی و شیراک سعی کردند که گفته احمدی‌نژاد را رد کنند.

دیدار خاتمی و شیراک سال 84

 

دیدار خاتمی و شیراک 1384

این در حالی است که اشاره احمدی نژاد به دیدار خاتمی و شیراک در سال 78 مربوط می شد که این سایت‌ها اشاره‌ای به آن دیدار نکرده و هیچ تصویری هم از آن منتشر نکردند. 

 

 

دیدار خاتمی و شیراک 1378

نکته قابل توجه در این تصاویر عدم برگزاری مراسم استقبال از رئیس جمهور وقت ایران است. این در حالی است که مراسم استقبال  همراه با تشریفات رسمی از نکاتی غیرقابل اغماض در دیپلماسی و آداب کنسولی به حساب می آید.

 

رفتار هوشمندانه حضرت آیت الله خامنه ای در سفر به لیبی

از دیگر رفتارهایی که مورد توجه رسانه ها و چهره های سیاسی و مردم قرار گرفته است رفتار حضرت آیت‏الله خامنه ای با معمر قذافی در سال 1363 است.

حضرت آیت الله خامنه ای که در آنزمان ریاست جمهوری ایران را بر عهده داشت پس از پایان سفر 24 ساعته به لیبی در یک مصاحبه تلویزیونی می فرمایند: «محور مذاکرات با قذافی، مقابله با رژیم صهیونیستی و حل قضیه فلسطین بود.»

اما در این سفر اتفاق جالبی نیز رخ داده است. آیت الله خزعلی در این مورد می گویند: 

"در لیبی، خیمه ای بر پا کرده بودند که ارتفاع در ورودی آن خیمه کوتاه بود و به ناچار هرکس می خواست وارد بشود، باید خم می شد. از طرفی داخل خیمه، روبروی در، عکس قذاّفی بود، یعنی هر کس وارد می‏شد ناخواسته در مقابل عکس قذّافی سر خم می کرد. حضرت آیت الله خامنه ای وقتی میخواستند وارد خیمه شوند، به قهقرا (پشت) وارد می‏شوند تا در مقابل عکس قذّافی سر خم نکنند. "(کتاب آب، آیینه، آفتاب)

پا روی پا گذاشتن و اخم احمدی نژادی 

در زمان ریاست جمهوری دکتر احمدی نژاد نیز آداب دیپلماسی و زبان بدن در بعضی مواقع مورد توجه رسانه‏ها قرار می گرفته است.

یکی از آخرین این موارد مربوط به جلسه ارائه استوارنامه سفیر جدید سوئد به محمود احمدی نژاد در زمستان سال 1391 بوده است.

«پیتر تیلر» سفیر سوئد در این ملاقات پا روی پا انداخت که این اقدام از سوی یک سفیر در دیدار با یک رئیس جمهور نادرست و خارج از آداب و تشریفات بین‏الملل به حساب می آید.

البته احمدی نژاد نیز در مقابل، خود نیز پا روی پا انداخت تا به این حرکت به دور از ادب طرف مقابل پاسخ دهد.

 

از دیگر رفتارهای احمدی نژاد که با واکنش رسانه ها مواجه شد نحوه برخورد وی با سفیر انگلیس در جریان فتنه 88 بود.

احمدی نژاد در جریان گفتگوی کوتاه خود با سایمون گس سفیر انگلیس که شهرویور ماه سال 88 برگزار شد با اخم از وی استقبال کرد، لبخند نزد و با انتقاد از  رفتارهای دولت مداخله‌گر متبوع وی، با او سخن گفت.

حرکات بدن احمدی نژاد نیز هم راستای با این انتقادات بود.

 

تمایل اولاند برای دیدار با روحانی

البته نحوه حرکات بدن مقامات ایرانی در سفر اخیر حسن روحانی و محمد جواد ظریف در جریان مجمع عمومی سازمان ملل مورد توجه رسانه ها قرار گرفت.

به گونه ای خبرگزاری دویچه وله آلمان با بررسی عکس های این سفر به بررسی ارتباط غیرکلامی حسن روحانی و مجمود جواد ظریف با برخی از مقامات دیگر کشورها پرداخت.

در این گزارش درباره دیدار روحانی و رئیس جمهور فرانسه آمده است:

لحظه احساسی روحانی

حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران، این روزها در جنب نشست عمومی سازمان ملل دیدارهای بسیاری داشته‌ است. یکی از مهمترین ‌دیدارهای وی ملاقات با فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه بود. اولاند دست‌اش را به سوی روحانی دراز می‌کند، اما روحانی خویشتن‌دارانه به پائین سمت چپ به زمین نگاه می‌کند.

 

در تصویر زیر اولاند است که دستش از بدنش فاصله گرفته و دست حسن روحانی را می‌فشارد. دست دیگر اولاند به نشانه احترام به بدنش چسبیده است. گرایش سر اولاند به سوی روحانی، هرچند با زاویه اندک، نشان از تمایل او برای نزدیک شدن به روحانی دارد.

 

تسخیر عکس توسط هیگ 

حرکات بدن ظریف نیز از دید خبرنگاران و عکاسان پنهان نبوده است. به ویژه نحوه رفتار وی با همتایان اروپایی اش.

دویچه وله در این باره می نویسد: ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا، این عکس را تسخیر کرده است. چرا؟ در حالی که هیگ به دوربین نگاه می‌کند، وزیر امور خارجه ایران گویا هنوز باورش نمی‌شود که با هیگ ملاقات کرده است و هنوز هم خوشحالی‌اش ادامه دارد. در حالی که دست هیگ در محدوده بدن‌اش قرار دارد، این دست ظریف است که به سوی او دراز شده است.

 

محمد جواد ظریف در ملاقات با تمامی دیپلمات‌های غربی که با پرونده هسته‌ای رابطه مستقیم دارند، تاکنون "سیم‌خاردار ناتو" و حالت تدافعی را به نمایش گذاشته است.

متخصصان ارتباطات غیر کلامی به حالت دستان جواد ظریف "سیم خاردار ناتو" می‌گویند. دست راست وستروله روی میز نشان از صحبت‌های منطقی – غیر احساسی دارد


92/10/19
12:41 صبح

از رفتار متکبرانه وزرای امور خارجه انگلیس تا \سیم خاردار ناتو\ی

بدست عبدالله در دسته

کمیل نقی پور – رجانیوز: پیش از آنکه زبان به سخن درآید، بدن و صورت پیام‌های غیرکلامی (Nonverbal) متعددی را به سوی مقابل مخابره می‌کند. همانطور که منطق زبان امکانات خود را با ابزارهای مختلف مانند فلسفه زبان ابراز می‌کند، زبان بدن (Body Language) نیز دنیای پیچیده و مهیج خود را دارد.

اما در عرف دیپلماتیک حرکات بدن با توجه به پیامی که به طرف مقابل ارسال می کنند اهمیت مضاعفی می باید.

دیپلمات ها ممکن است بتوانند نیت واقعی خود را پشت سخنانشان مخفی کنند، اما حرکات و رفتار آنان به ضمیر ناخودآگاه‌شان وابسته است که می‌توان آن را ترجمه کرد.

به همین دلیل دیپلمات‌های حرفه ای در  شیوه دست دادن، شیوه گام برداشتن، شیوه تکان دادن دست ها موقع صحبت کردن حتی شیوه نشستن و نگاه کردن دقت خاصی به کار می برند.

روز گذشته نیز در جریان دیدار جک استراو با محمد جواد ظریف، این دیپلمات کهنه کار انگلیسی هنگام دست دادن با وزیر امور خارجه ایران خارج ار عرف دیپلماتیک دستش را بیش از حد به بدن خود نزدیک کرد تا ظریف برای دست دادن با وی بیش از از عرف معمول دستانش را به سوی او دراز کند.

بر اساس عرف دیپلماتیک و زبان بدن وقتى فردى در موقع دست دادن دست خود را در حد کمر و در محدوده بدن خود قرار می دهد نشان از تکبر و رئیس مآبى آن فرد دارد.

 

رفتار بی ادبانه رئیس هیات پارلمانی اروپا در برابر هاشمی رفسنجانی

هر چند رعایت آداب دیپلماسی کمتر مورد توجه عموم مردم است اما بعضی مواقع رعایت نکردن این عرف از سوی برخی مقامات با توجه به پیامی که منتقل می‏کند به صورت ویژه ای مورد توجه مردم و چهره های سیاسی قرار می گیرد.  

 نمونه اخیر بی‏احترامی که با واکنش مردم و مسئولان مواجه شد، به نحوه رفتار رئیس هیات پارلمانی اروپا با رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام باز می گردد.

در جریان این دیدار، پس از آنکه آقای هاشمی رفسنجانی وارد اتاق ملاقات شد، تمامی اعضای هیات اروپایی بر اساس عرف دیپلماتیک از جای خود برخاستند اما رئیس این هیات در اقدامی سئوال برانگیز حتی زمانی که هاشمی رفسنجانی به مقابل او رسید از جای خود برنخاست.

البته این اقدام رئیس هیات پارلمانی با واکنش نمایندگان مجلس و برخی مقامات وزارت امور خارجه مواجه شد.  

 

انعکاس رفتار متکبرانه رئیس جمهور فرانسه در تبلیغات انتخابات سال 88

اما در سالهای اخیر شاید جنحالی‏ترین خبر در حوزه رعایت نکردن آداب دیپلماسی مربوط می شد به دیدار محمد خاتمی رئیس جمهور دولت اصلاحات با ژاک شیراک رئیس جمهور فرانسه.

موضوعی که حتی در جریان انتخابات سال 88 از سوی محمود احمدی نژاد عنوان شد و پس از آن یک جنجال رسانه ای را به دنبال داشت.

احمدی نژاد در برنامه تبلیغاتی رادیویی در این باره گفت: «روزی که رئیس‌جمهور سابق کشور با آن وضعیت به فرانسه رفت یکی از غم‌انگیزترین روزهای زندگی‌ام بود؛ چرا که شیراک بالای پله‌ها ایستاده بود و رئیس‌جمهور ایران پله‌های متعدد را پشت‌سر گذاشت تا به او برسد.»

اما سایتهای اصلاح‌طلب بلافاصله با انتشار تصاویری از دیدار سال 84 خاتمی و شیراک سعی کردند که گفته احمدی‌نژاد را رد کنند.

دیدار خاتمی و شیراک سال 84

 

دیدار خاتمی و شیراک 1384

این در حالی است که اشاره احمدی نژاد به دیدار خاتمی و شیراک در سال 78 مربوط می شد که این سایت‌ها اشاره‌ای به آن دیدار نکرده و هیچ تصویری هم از آن منتشر نکردند. 

 

 

دیدار خاتمی و شیراک 1378

نکته قابل توجه در این تصاویر عدم برگزاری مراسم استقبال از رئیس جمهور وقت ایران است. این در حالی است که مراسم استقبال  همراه با تشریفات رسمی از نکاتی غیرقابل اغماض در دیپلماسی و آداب کنسولی به حساب می آید.

 

رفتار هوشمندانه حضرت آیت الله خامنه ای در سفر به لیبی

از دیگر رفتارهایی که مورد توجه رسانه ها و چهره های سیاسی و مردم قرار گرفته است رفتار حضرت آیت‏الله خامنه ای با معمر قذافی در سال 1363 است.

حضرت آیت الله خامنه ای که در آنزمان ریاست جمهوری ایران را بر عهده داشت پس از پایان سفر 24 ساعته به لیبی در یک مصاحبه تلویزیونی می فرمایند: «محور مذاکرات با قذافی، مقابله با رژیم صهیونیستی و حل قضیه فلسطین بود.»

اما در این سفر اتفاق جالبی نیز رخ داده است. آیت الله خزعلی در این مورد می گویند: 

"در لیبی، خیمه ای بر پا کرده بودند که ارتفاع در ورودی آن خیمه کوتاه بود و به ناچار هرکس می خواست وارد بشود، باید خم می شد. از طرفی داخل خیمه، روبروی در، عکس قذاّفی بود، یعنی هر کس وارد می‏شد ناخواسته در مقابل عکس قذّافی سر خم می کرد. حضرت آیت الله خامنه ای وقتی میخواستند وارد خیمه شوند، به قهقرا (پشت) وارد می‏شوند تا در مقابل عکس قذّافی سر خم نکنند. "(کتاب آب، آیینه، آفتاب)

پا روی پا گذاشتن و اخم احمدی نژادی 

در زمان ریاست جمهوری دکتر احمدی نژاد نیز آداب دیپلماسی و زبان بدن در بعضی مواقع مورد توجه رسانه‏ها قرار می گرفته است.

یکی از آخرین این موارد مربوط به جلسه ارائه استوارنامه سفیر جدید سوئد به محمود احمدی نژاد در زمستان سال 1391 بوده است.

«پیتر تیلر» سفیر سوئد در این ملاقات پا روی پا انداخت که این اقدام از سوی یک سفیر در دیدار با یک رئیس جمهور نادرست و خارج از آداب و تشریفات بین‏الملل به حساب می آید.

البته احمدی نژاد نیز در مقابل، خود نیز پا روی پا انداخت تا به این حرکت به دور از ادب طرف مقابل پاسخ دهد.

 

از دیگر رفتارهای احمدی نژاد که با واکنش رسانه ها مواجه شد نحوه برخورد وی با سفیر انگلیس در جریان فتنه 88 بود.

احمدی نژاد در جریان گفتگوی کوتاه خود با سایمون گس سفیر انگلیس که شهرویور ماه سال 88 برگزار شد با اخم از وی استقبال کرد، لبخند نزد و با انتقاد از  رفتارهای دولت مداخله‌گر متبوع وی، با او سخن گفت.

حرکات بدن احمدی نژاد نیز هم راستای با این انتقادات بود.

 

تمایل اولاند برای دیدار با روحانی

البته نحوه حرکات بدن مقامات ایرانی در سفر اخیر حسن روحانی و محمد جواد ظریف در جریان مجمع عمومی سازمان ملل مورد توجه رسانه ها قرار گرفت.

به گونه ای خبرگزاری دویچه وله آلمان با بررسی عکس های این سفر به بررسی ارتباط غیرکلامی حسن روحانی و مجمود جواد ظریف با برخی از مقامات دیگر کشورها پرداخت.

در این گزارش درباره دیدار روحانی و رئیس جمهور فرانسه آمده است:

لحظه احساسی روحانی

حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران، این روزها در جنب نشست عمومی سازمان ملل دیدارهای بسیاری داشته‌ است. یکی از مهمترین ‌دیدارهای وی ملاقات با فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه بود. اولاند دست‌اش را به سوی روحانی دراز می‌کند، اما روحانی خویشتن‌دارانه به پائین سمت چپ به زمین نگاه می‌کند.

 

در تصویر زیر اولاند است که دستش از بدنش فاصله گرفته و دست حسن روحانی را می‌فشارد. دست دیگر اولاند به نشانه احترام به بدنش چسبیده است. گرایش سر اولاند به سوی روحانی، هرچند با زاویه اندک، نشان از تمایل او برای نزدیک شدن به روحانی دارد.

 

تسخیر عکس توسط هیگ 

حرکات بدن ظریف نیز از دید خبرنگاران و عکاسان پنهان نبوده است. به ویژه نحوه رفتار وی با همتایان اروپایی اش.

دویچه وله در این باره می نویسد: ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا، این عکس را تسخیر کرده است. چرا؟ در حالی که هیگ به دوربین نگاه می‌کند، وزیر امور خارجه ایران گویا هنوز باورش نمی‌شود که با هیگ ملاقات کرده است و هنوز هم خوشحالی‌اش ادامه دارد. در حالی که دست هیگ در محدوده بدن‌اش قرار دارد، این دست ظریف است که به سوی او دراز شده است.

 

محمد جواد ظریف در ملاقات با تمامی دیپلمات‌های غربی که با پرونده هسته‌ای رابطه مستقیم دارند، تاکنون "سیم‌خاردار ناتو" و حالت تدافعی را به نمایش گذاشته است.

متخصصان ارتباطات غیر کلامی به حالت دستان جواد ظریف "سیم خاردار ناتو" می‌گویند. دست راست وستروله روی میز نشان از صحبت‌های منطقی – غیر احساسی دارد


92/10/11
1:54 صبح

بازگشت بیسروصدای معاون اسبق روحانی به تهران

بدست عبدالله در دسته

بازگشت بی‌سروصدای معاون اسبق روحانی به تهران

به گزارش جهان، حسین موسویان عضو اسبق تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران در گفت‌وگو با فارس با اشاره به بازگشت خود به کشور، گفت: برای عیادت مادرم به تهران بازگشته‌ام و مدت 2 هفته در ایران خواهم بود.

وی افزود: در این مدت هیچ فعالیت سیاسی نخواهم داشت.

موسویان همچنین در پاسخ به اینکه برخی می‌گویند شما نقش دیپلماسی پنهان جمهوری اسلامی در ایالات متحده را برعهده دارید، گفت: چنین مسئله‌ای کاملاً دروغ است و مسئولیت آن برعهده کسانی است که آن را مطرح می‌کنند.

وی افزود: من تنها مسئولیت مقالاتی که پای آنها را امضاء کرده‌ام، می‌پذیرم و فقط مسئولیت آکادمیک دارم.

دیپلمات پیشین هسته‌ای ایران در پاسخ به سؤالی درباره اتهامات گذشته خود نیز گفت: مسئولیت این اتهامات با کسانی است که آن را مطرح می‌کنند.

لازم به ذکر است حسین موسویان دیپلمات پیشین هسته‌ای و معاون اسبق روحانی در شورای عالی امنیت ملی در سال‌های گذشته به اتهام جاسوسی و دادن اطلاعات هسته‌ای به بیگانگان بازداشت شده بود و هم‌اکنون در کشور آمریکا زندگی می‌کند.


92/10/9
1:21 عصر

ارشاد ممیزی را برداشت/ فتنه در بازار کتاب سبز شد!

بدست عبدالله در دسته

به گزارش جهان به نقل از دیدبان، "حمیدرضا جلایی پور" عضو شواری مرکزی حزب منحله مشارکت، عضو اصلی حلقه کیان، از شرکت کنندگان در کنفرانس برلین (1) و از متهمین و دستگیرشدگان فتنه 88 است که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت یازدهم، کتابی به چاپ رسانده و روانه بازار کرده است.


حذف نظارت بر کتاب ها و ایجاد حاشیه امن برای فتنه گران در دولت یازدهم

بعد از روی کار آمدن دولت یازدهم و پیگیری سیاست تساهل و تسامح در حوزه فرهنگ، بعضی از اصحاب فتنه احساس کردند حاشیه امنی برای آنها به وجود آمده است و می توانند از فرصت موجود استفاده کنند و برای اولین بار بعد از فتنه 88 از لاک دفاعی خود خارج شوند.

به گزارش دیدبان، همین اظهارات دولتی کافی بود تا فرصت طلبان افراطی دست به کار شوند و با صدای گوش خراش خود دوباره در شیپور اتهام زنی و ناسزاگویی به نظام بدمند.

به عنوان مثال اظهارات وزیر ارشاد درباره ممیزی و واکنش اهالی فرهنگ نسبت به آن اگرچه سبب عقب نشینی وزیر از گفته خود شد، ولی عملا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت یازدهم همان راهی را رفت که وزیر در اولین روزهای کاری خود اعلام کرد.

جناب آقای جنتی در اولین مصاحبه تفصیلی خود درباره ممیزی کتاب گفت: ممیزی قبل از نشر را بر می داریم. خود ناشر وقتی روی کتابی سرمایه گذاری می کند که سه هزار تیراژ دارد، می داند اگر آن کتاب از چارچوب های قانونی خارج بشود سرمایه اش دچار مشکل می شود و مجبور می شود صفحاتی از کتاب را تغییر بدهد تا با ضوابط منطبق شود. لذا از همان اول ناشر این ضوابط را مراعات خواهد کرد. سپس نوبت به ممیزی بعد از انتشار می رسد آن هم باید در چارچوب قانون باشد. (2)
اگرچه وزیر ارشاد از این گفته خود عقب نشینی کرد، ولی در عمل، کتابی در وزارت ارشاد دولت یازدهم مجوز نشر گرفته است که حاکی از عملی شدن حرف وزیر مبنی بر حذف ممیزی قبل از انتشار است. انتشار کتابی که اگر یکبار آنهم به صورت سطحی مطالعه می شد، به دلیل کثرت مشکلات و تهمت ها به انقلاب و کشور نباید مجوز می گرفت.

کتابی به نام "جامعه شناسی" و به کام "مردودشدگان سیاسی"

کتاب مورد اشاره بعد از انتخابات 1388 نوشته شده است. کتابی 700 صفحه ای که امسال چاپ شده و در چاپ اول 2200 نسخه از آن همزمان با 9 دی روانه بازار شده است. در سرشناسنامه کتاب موضوع آن؛ انحراف اجتماعی ثبت شده است. هر چند تلاش شده تا مجوز این کتاب در سال 1391 گرفته شود اما وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دهم اجازه انتشار این کتاب را نداد.


نویسنده در این کتاب زمانی که به تاریخ معاصر انقلاب اسلامی می پردازد به نکات قابل تأملی اشاره می کند که در ادامه به آن اشاره خواهد شد.

1- دعوت مردم و مخالفین به شورش، رفراندوم و حتی انقلاب

جلایی پور با استفاده از تجارب بدست آورده در فتنه 88 ، در جای جای کتاب و با ادبیات مختلف، برای برقراری دموکراسی مورد نظر خود، مردم را دعوت به شورش، رفراندوم و حتی انقلاب می کند و روش هر کدام را به صورت کلی بیان می کند.

• "از این زاویه دید نمی توان گفت که در ایران، هنوز دموکراسی به وجود نیامده است. با این همه، دموکراسی حداقلی وقتی تأمین می شود که "علل ارادی" فعال شود. علل ارادی این است که حاملان و هواداران دموکراسی، هنگام بروز "فرصت سیاسی" سازمان دهی جمعی واراده ای مصمم برای پیگیری مولفه های دموکراسی در برابر مخالفان آن را داشته باشند.

• در استفاده از فرصت های سیاسی، دو عامل بیش از همه ی عوامل موثر است.عامل نخست اینکه مخالفان دموکراسی در حکومت از مخالفت خود دست بردارند. عامل دوم اینکه قدرت عمل و انسجام هواداران دموکراسی از قدرت عمل مخالفان دموکراسی بیشتر باشد تا مطالبات دموکراتیک جامعه را بپذیرند" (3)

• "بنابراین، اصلاح طلبان باید نیروهای جامعه ی مدنی و نیروهای محذوف جامعه، یعنی ناراضیان سیاسی و اجتماعی و اقتصادی را بسیج کنند و از قدرت حاصل از این بسیج، امکان برگزاری رفراندوم آزاد و منصفانه را برای تغییر قانون اساسی فراهم کنند". (4)

• " ولی راه تقویت جامعه ی مدنی را نه در راهبرد اصلاح طلبی سیاسی، بلکه در راهبرد انقلاب آرام از طریق بخش میانی و پایین جامعه می دانند" (5)

2- زیر سوال بردن "مردم سالاری دینی" با واژگان"ناراضی سواری و مردم سواری"

یکی دیگر از اهانت های جلایی پور در کتاب، اهانت به ایدئولوژی و سبک حکومت نظام اسلامی بر اساس مردم سالاری دینی است.

نویسنده در کتاب با زیر سوال بردن مردم سالاری دینی، به گونه ای ادعا می کند که مسوولین در حال سواری گرفتن از مردم هستند و بر اساس همین ادعای زرد و پوچ، به جای استفاده از لفظ مردم سالاری از لفظ مردم سواری استفاده می کند.

• " سیاستمداران ایرانی خوب است توجه کنند که ویژگی های جامعه ی ایران نشان می دهد که این جامعه، مرکب خوبی برای مردم سواری نیست. " (6)

• "یکی از مشکلات جامعه ی ایران، چالش با همین مردم سواری قلابی است. در جامعه ی در حال نوسازی ایران، همواره ناراضی تولید می شود. البته، عقل جمعی اقتضا می کند که به جای ناراضی سواری، با تقویت مردم سالاری، مشکلات ناراضیان شناسایی و با همکاری و مشارکت خودشان، آن ها را حل و فصل کنیم. یکی از دلایل پیشی گرفتن برخی کشورهای اسلامی همچون ترکیه ومالزی و اندونزی، از کشور ایران، در روندنوسازی و توسعه، مهار پوپولیسم قلابی توسط نخبگان و مدیران آن هاست" (7)

3- هیچ انتخاباتی تا کنون آزاد نبوده است!

از دیگر دروغ ها و تهمت های جلایی پور، تهمت به مسوولان و مجریان نظام اسلامی است و این بار بدون دلیل ادعا می کند، جمهوری اسلامی به دلیل برگزار نکردن انتخابات آزاد، به سمت دیکتاتوری حرکت کرده است.

• "برخی از این ابعاد عبارت است از: انسداد سیاسی، رعایت نکردن حقوق شهروندان، ضعف بخش خصوصی و رقابتی دراقتصاد، اختلال در عرصه ی عمومی نقد مثل مقابله با رسانه های مستقل و ناامن کردن اجتماعات فرهنگی، پاسخ گو نبودن حکومت، التزام نداشتن به برگزاری انتخابات سالم و منصفانه، و ...)

• "انتخابات مجلس هفتم در 1382 و سپس انتخابات نهمین دوره ی ریاست جمهوری در 1384 و انتخابات مجلس هفتم، هشتم و نهم و انتخابات دهمین دوره ی ریاست جمهوری در 1388 که منصفانه بودن آن را بخش های مؤثری از جامعه و حتی شخصیت هایی مثل هاشمی رفسنجانی نقد کردند، نشان می دهد که بعید است حکومت در آینده نزدیک، به جای تأکید بر دعاوی هویتی، رقابت سیاسی برای در دست گرفتن مسئولیت های سیاسی را از طریق انتخابات منصفانه سازمان دهی کند."

4- حمایت رسمی از فتنه گران و تهمت به نظام اسلامی

شاید آنچه بیش از همه در کتاب جلایی پور خودنمایی می کند، توجه و نکیه جلایی چور برای تأیید ادعاها و تهمت های ناروای خود به مسوولین و نظام اسلامی، حوادث و اتفاقات رخ داد در فتنه 88 است، به گونه ای که جلایی پور با اسم بردن از اعتراضات مدنی و اجتماعی، حمایت خود را از این گونه اعتراضات اعلام کرده و مسوولین را برای مقابله با آن بازخواست می کند و به دروغ از لفظ سرکوب استفاده می کند.

• "در 2 خرداد 1376 با شروع کار دولت خاتمی، اقشار متوسط جدید پیکره اصلی شهرهای ایران را تشکیل می دادند. به همین دلیل دموکراسی خواهی ایرانیان اوج بیشتری گرفت و خود را در قالب جنبشی اجتماعی به نمایش گذاشت. این خواست، خود را در حرکت اجتماعی پس از انتخابات 1388، در قالب "رأی من کو؟" نشان داد"

• با این همه، جامعه شهری ایران پیروزی احمدی نژاد را که در پایان روز انتخابات یعنی در 22 خرداد1388 اعلام کردند، به طور قاطع و بدون بحث نپذیرفت. به همین دلیل، پس از این انتخابات، حرکت عظیم اجتماعی و اعتراضی در جامعه ایران به راه افتاد. " (8)

• انقلاب مشروطه به ظهور دیکتاتوری رضاشاه منجر شد، نهضت ملی نفت ایران به کودتای 28 مرداد و سلطه ی همه جانبه ی ساواک منتهی شد، انقلاب عظیم اسلامی به قدرت گرفتن طرفداران تئوکراسی {حاکمیت دینی} راه داد و جنبش اصلاحی و مدنی دوم خرداد با ممانعت دولت پنهان و تحریم و تخلفات آشکار انتخاباتی روبه رو شد. اعتراضات جمعی پس از انتخابات خرداد 88، با برخورد شدید مأموران حکومتی مواجه شد." (9)

حمیدرضا جلایی پور کیست؟

حمیدرضا جلائی پور استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران است. جلائی پور یک اصلاح طلب است اما یک اصلاح طلب رادیکال و فعال. او تلاش می کند برای اصلاح طلبان در جایگاه تئوری پرداز ظاهر شود هر چند در این حوزه عمق چندانی ندارد. وی جزو دستگیرشدگان سال 1388 بود که در دولت جدید برای او قرار منع تعقیب صادر شد. همچنین وی از شرکت کنندگان و تئوری پردازان کنفرانس معروف برلین در سال 1379 بود. جلائی پور از مدافعان و طرفداران سرسخت میرحسین موسوی در انتخابات 1388 محسوب می شد که با اعلام نتایج انتخابات حاضر به قبول نتایج آن نشد و به تحریک جامعه برای شورش علیه نظام پراخت که در این رابطه بازداشت شد. (10)


جلائی پور عضو فعال حزب منحله مشارکت بوده و همچنان در قالب این حزب به فعالیت سیاسی می پردازد. وی سابقه فعالیت سیاسی در قالب انجمن روزنامه نگاران در دوره دانشجویی داشته و در بازه ی سال های 1376 تا 1384 فعال سیاسی، روزنامه نگار و همچنین دارای منصب سیاسی در دولت اصلاحات بوده است. وی مدیر مسئول روزنامه های جامعه، نوسازی، توس، عصرآزادگان و نشاط بود که همگی توقیف شدند. (10)

وزیر ارشاد و رئیس اجرایی کشور پاسخگو باشند

رئیس جمهور در گزارش صد روزه خود به مطلبی اشاره کرد که نیاز به مصداق یابی داشت تا جامعه به طور ملموس با بیان ایشان آشنا شود، دکتر روحانی در گزارش خود گفت: ما در همین 100 روز خیلی از کتاب هایی که ممنوع شده بود و می شد آزاد شوند، آزادشان کردیم. خیلی از نویسنده ها ممنوع القلم شده بودند و ما آنها را به صریح القلم تبدیل کردیم بروند قلم بزنند و هر چه می خواهند بنویسند البته در چارچوب قانون و خود آنها اهل این کشور هستند و وطن دوست هستند و علاقه مند به این کشور هستند. (11)

حال باید از ایشان و وزیر فرهنگ و ارشاد بپرسیم که آیا منظور شما از آزاد شدن کتاب های ممنوعه، کتاب آقای جلایی پور است؟
آیا منظور از صریح القلم کردن ممنوع القلم ها، صراحت جلایی پور در تهمت و دروغ به نظام اسلامی، مسوولان و مردم شهید پرور است؟
آیا کتاب فوق ممیزی شده است یا بر اساس نظر قبلی وزیر مبنی بر حذف ممیزی قبل از انتشار، هیچ نظارتی بر این کتاب نشده است؟
آیا مجوز دادن به چنین کتابی که سراسر تهمت و دروغ است، نشانی از شنیدن پیام مردم در نهم دی سال 1388دارد؟

به نظر می رسد جریان انحرافی نه تنها در دولت دهم بلکه در دولت یازدهم نیز دیده می شود و دیدبان معتقد است انتشار چنین کتابی، هشدار جدی به مجریان و مسوولان دولت یازدهم و وزارت ارشاد است زیر پیام مردم در نهم دی بسیار واضح و شفاف بوده است و این عملکرد دولت یازدهم، بر خلاف مشی مردم است.

به نظر می رسد مسوولان وزرات ارشاد باید برای رفع هرگونه سوء تفاهمی برای جمع آوری کتاب فوق اقدام کنند و بر اساس قانون، از دادن مجوز بدون نظارت برای کتب هنجارشکن و تنش زا، اجتناب کنند.

پی نوشت:

[1] - http://www.mashreghnews.ir/fa/news/38175
[2] - http://www.entekhab.ir/fa/news/125394
[3]- همان کتاب ص 378
[4] - همان کتاب ص 410
[5] - همان کتاب ص 410
[6] - همان کتاب ص367
[7] - همان کتاب ص 377
[8] - همان کتاب ص 366
[9] - همان کتاب ص 202
[10] - http://www.bultannews.com/fa/news/1621
[10] http://inn.ir/NSite/FullStory/News/?Serv=0&Id=182948&Rate=0


<      1   2   3   4   5   >>   >